Ramadhan Kelima
Prawn Olio Spaghetti
½ peket spaghetti (4
orang)
½ kilo udang sederhana
besar (buan kulit dan dihiris belakang)
5 ulas bawang putih
(dicindang)
1 biji bawang
benggala (dipotong dadu)
2 biji tomato
(dibuang biji dan dipotong dadu)
1 biji capsicum hijau
(dibuang biji dan dipotong dadu)
2 sudu cili flake/cili
padi (boleh lebih sekiranya inginkan pedas)
½ cawan olive oil
Garam secukup rasa
Cara2-nya
Rebus spaghetti
sehingga kembang. Ditos dan ketepikan
Panaskan kuali dan
olive oil. Masukkan bawang putih dan cili flake. Seterusnya bawang, tomato dan
capsicum. Bila agak empuk masukkan udang dan garam. Diikuti dengan spaghetii
yang direbus tadi.
Untuk menyedapkan
lagi spaghetti anda boleh menaburkan parmesan cheese diatas hidangan.
No comments:
Post a Comment